Skip to Content

De droomkeuken van de Belgen

Op basis van de resultaten van een grote nationale enquête, was èggo in staat te bepalen hoe de perfecte droomkeuken van de Belgen eruitziet. Bijna 20 criteria werden onderzocht om de robotfoto van de ideale keuken te maken. Ze zal op de stand op Batibouw aan het publiek getoond worden.

Om een beter inzicht in de verwachtingen van haar klanten te krijgen, en trouw aan zijn imago van trendsetter, heeft èggo tussen eind november en begin december 2015 een uitgebreid onderzoek gedaan op het internet*. Verspreid over heel België zijn er zo’n 1.000 mensen die hun visie op de perfecte keuken wilden delen. De studie werd uitgevoerd door Futures, de «research » afdeling van het agentschap Universal Media.
 
Kleur, inrichting van de ruimte, opberging, elektrische huishoudtoestellen, oppervlakken en materialen, de Belgen hebben zich over bijna twintig kenmerken uitgesproken. Hun mening heeft tenslotte de mogelijkheid gegeven om de kenmerken van een ideale keuken te identificeren.

ROBOTFOTO VAN DE DROOMKEUKEN

De droomkeuken van de Belgen is strak, sober en eigentijds qua stijl; met een voorkeur voor lichte kleuren, een combinatie van een variant van wit met grijs of een lichte zandtint, met een houtaccent zoals bijvoorbeeld grenen.
Het kookeiland is een absolute must: in het midden van de keuken combineert ze de kookplaat en gootsteen.
Het werkblad contrasteert en de Belg houdt van Dekton, graniet of natuursteen, maar hij is helemaal gewonnen voor de mogelijkheden die laminaat biedt zowel qua look als qua robuustheid.
De handvatten van de meubelen verdwijnen of zijn geïntegreerd in het deurprofiel of licht zichtbaar, wat de ruimte een vloeiende pure look geeft. 

De ideale keuken is voorzien van grote zuilkasten hetgeen het geheel een grote uniformiteit geeft. Wat de accessoires en de inrichting betreft, zijn ergonomie en comfort troef. Men heeft bijvoorbeeld een voorkeur voor de makkelijk toegankelijke uitschuifbare keukenkasten en een « apothekers » lade- of zuilopbergsysteem voor een perfect overzicht.
De dampkap is discreet, in cassette boven het keukenblok of in een aangepast meubel, terwijl de elektrische apparaten ingebouwd zijn en de ovens uitgelijnd.

Volledig inspelend op de verwachtingen van de Belgen, heeft èggo hun droom gerealiseerd door een keuken aan te bieden geïnspireerd door de resultaten van de enquête, die voor het eerst op haar stand op Batibouw zal getoond worden.

In de winkels, kan deze keuken volledig aangepast worden aan ieders persoonlijke smaak en budget.

*Toelichting bij de enquête :

  • Steekproefgrootte : 1.000 representatieve personen van de Belgische bevolking tussen 25 en 69 jaar.
  • Werving van de respondenten : Online Access Panel iVox.
  • Periode : van 25/11/2015 tot 07/12/2015
  • Segmentatie (quota) en herweging van de studie op de criteria van geslacht, leeftijd, taal. Foutmarge  : min. 0,6% –max. 3,1%
  • Bijeenbrengen van de antwoorden : CAWI (Computer AidedWeb interviewing)
Contacteer ons
Benedicte Van Moortel Meer info? , èggo
Benedicte Van Moortel Meer info? , èggo
Over èggo

Het Belgische familiebedrijf èggo, opgericht in 2007, telt vandaag 63 geïntegreerde verkoopspunten in vijf verschillende landen. Er zijn showrooms van het merk in België, in het Groothertogdom Luxemburg, in Spanje (met 4 openingen in 2020) en nog recenter in Dakar te Sénégal.

In 2020 heeft èggo 19.000 projecten op maat gerealiseerd voor haar klanten. De groep beschikt in België over eigen logistieke diensten en een Customer Care. Met zijn 665 medewerkers, installateurs en bezorgers behaalde de groep èggo in 2020 een jaarlijkse omzet van € 145.000.000.
èggo
Rue Léon François 6-8
5170 Bois-de-Villers